In de media

juni 2016

Boysproof onderwijs opinieartikel in het Nederlandse dagblad van 20 mei

Het is hard nodig dat het onderwijs beter wordt afgestemd op jongens. Daarom is het initiatief genomen voor een Platform Boysproof Onderwijs. Leraren gaan elkaar inspireren om jongens beter les te geven.

Mannen vormen een bedreigde soort op de basisscholen. Uit een onderzoek door het CNV (2014) blijkt dat meer dan 85 procent van de basisschoolleerkrachten dat een ernstige zaak vindt: ze ervaren dat jongens behoefte hebben aan mannen voor de klas. Het is dan ook toe te juichen dat Eppo Bruins (ChristenUnie) samen met de onderwijsbonden plannen heeft gemaakt om meer mannen voor de klas te krijgen. Tegelijk vraag je je af: hoelang gaat het duren voordat dit mooie initiatief effect heeft?

Juist daarom is het belangrijk dat er bassischoolleerkrachten (m/v) zijn die er nu al voor Lees verder

12 mei 2016

Boysproof onderwijs


Karels ervaring is dat het huidige onderwijssysteem voor veel jongens niet optimaal is. Jongens hebben over het algemeen méér uitdaging nodig om tot leren te komen dan het op de traditionele manier aanbieden van lesstof, die in saaie boeken thuis bestudeerd dient te worden. De huidige werkwijze leidt niet zelden tot negatief of oppositioneel gedrag. Niet alleen voor jongens individueel, maar ook voor de klas als groep. Ga er dan maar eens aan staan als docent, om die negatieve spiraal te doorbreken, zodat er weer les gegeven kan worden!

lees het hele verhaal

29 oktober 2015

mijn vaderhart kan dat niet aanzien!

“Hierbij hebben jullie 3 balken, 2 stuk touw en 1 zijl. Bouw daar een onderkomen van voor de nacht.  De ingrediënten voor het eten zijn macaroni, ham en kaas, maak je eigen vuur, pak je boel op en wees snel want het wordt al snel donker. Nog vragen ?” Zucht, daar gaan we dan, balken op de rug, zeiltje erachteraan…..

Dat is dus geen sinecure, een tent bouwen van 3 balken, wat touwtjes en een zeil Een vuur maken in de regen ook al niet trouwens. Zoonlief ligt totaal uitgeput voor pampus en mijn vaderhart kan dat niet aanzien! Wat een oergevoel komt er dan naar boven. Dat jong moet een goeie maaltijd en dan lekker slapen!  Wacht even kerel, alles sal reg kom ! Hou vol. Uiteindelijk staat er iets wat in de verste verten niet lijkt op een tent maar wat wel een enigszins  droog plekje is om te slapen. De macaroni, kaas, gehakt en tomaten worden samen gekookt op een miezerig kampvuurtje. Het lijkt nergens op, een soort ratjetoe, maar het is voor ons de lekkerste ‘macaronischotel’ die we ooit hebben gegeten De laatste opdracht van die dag was om met en voor elkaar te bidden. En dat hebben we gedaan onder een open hemel en een zeiltje.

Het was een heel bijzonder mooi moment tussen mij en mijn zoon; juist op het dieptepunt in onze energie Als vader voelde ik op het moment dat mijn zoon niet meer kon, ontstellend veel liefde en zorg om voor hem een bed en warme maaltijd te maken. Het deed me overdenken hoe oneindig veel meer God het beste voor de mens zoekt en hoe diep Zijn volmaakte liefde wel moet zijn.

20131019_074301
21 Augustus 2015

"Een survivaltocht met je zoon is relatie versterkend"

Samen stoeien, voetbal kijken en op z’n tijd een goed gesprek voeren. "Als vader investeer ik bewust in een goede relatie met mijn kinderen," zegt Karel Post. De enthousiaste therapeut is de oprichter van Outback Explorers. Aan de hand van een persoonlijke benadering investeert Outback in onderlinge relaties. "We mogen niet onderschatten hoe belangrijk vaders voor hun kinderen zijn," vertelt de vader van vier kinderen.

Lees meer op CIP.NL klik hier

survival ardennen 2010 186.JPG

2 Oktober 2014

Een hele ervaring… TeamTrainingTechniek

Het Wartburgcollege stuurde de jongens en meiden van techniek de Ardennen in voor een School Community Building. 

We kunnen zeggen de doelen zijn gehaald. Jezelf leren kennen, elkaar leren kennen, groepsvorming, een wij-cultuur tussen leerlingen en leraren, een positieve sfeer. Kortom, alle ingrediënten voor een vliegende start van het schooljaar. 

Lees het hele verslag en bekijk de foto's.

9 September 2014

Koos is in de Ardennen geweest voor een School Community Building, zijn moeder schrijft een blog.Ze hadden allemaal volledige bepakking en moesten met hun grote rugzakken, een munitiekist met proviand en een jerrycan met water dwars door de bossen en velden de weg naar het basiskamp vinden. Een tocht van zo'n 25 kilometer. Zonder telefoons of andere apparatuur. Ze hadden enkel een kaart en kompas.

Lees de blog (let op scrol daar naar het kopje Koos.Het tweede waar ik heel blij over was, was dat Koos weer heelhuids en hard gegroeid terugkwam van het schoolkamp )

5 September 2014

Een verslag van de moeder-zoon-Outdoormiddag,

„Jongens, aan het werk! Het vlees moet in de pot.” Boven een vuurtje hangt een gietijzeren pan, waarin de boter al flink bruin begint te worden. „Opschieten, anders verbrandt het vet!” Ja, ja, koken als een cowboy valt niet mee. 

 lees het verslag en bekijk de foto's

8 Augustus 2014

Een uitgebreid interview in het gezinsmagazine “Om Sions wil”. Adventure Therapy op The Ranch en in de Ardennen.

Om de jongens te coachen wordt door Post geducht gereedschap ingezet. Bijlen en trekzagen liggen klaar voor gebruik. Voorraden hout zijn lijdend voorwerp. Ze fungeren volgens de therapeut als belangrijk instrument om emoties te reguleren. 

Lees het hele interview

30 Juni 2014

Onder toeziend oog van hun vaders koken Jarco Talen (14) uit Staphorst en Wilco van de Werken (13) uit Leerdam in de meivakantie hun eigen maaltje macaroni. Niet thuis in de keuken, maar boven een knapperend haardvuurtje midden in de Ardennen. „Het was echt improviseren. We moesten het doen met de dingen die we hadden, maar het smaakte perfect!”

Een deelnemende vader & zoon zijn door het RD geïnterviewd over vader-zoon survivals. Lees het volledige interview over hun ervaringen.

25 Juni 2014

Op 25 Juni was Karel te gast in het programma Family7. Het gesprek ging over vader-zoon survivals. Het intro met Karel start op 4:15 en het interview vervolgt op 13.24  

April 2014

Karel werd geïnterviewd door de JBGG over Adventure Therapy.

Karel Post helpt als adventure therapeut jongens met een gedragsprobleem door ze in actie te laten komen. Vuur stoken, mountainbiken, met boomstammen sjouwen, aan het werk dus. En ondertussen af en toe even stil staan en naar jezelf kijken. 

Ga naar het artikel.

11 Mei 2010

Leren door positieve ervaring.
Een impressie van een Top-Rope tweedaagse.
(Top-Rope is tegenwoordig ondergebracht bij Outback Explorers)

Op het eerste gezicht vormen ze een groepje mannen dat met een paar jongens aan het kamperen is. In werkelijkheid is het een club buddy’s en begeleiders die die jongens helpt met het opbouwen van een beter zelfbeeld, het opdoen van succeservaringen en het oplossen van conflicten.

Lees verder