Community building

Community building voor scholen

Steeds vaker klopten docenten of scholen bij ons aan. Op zoek naar een manier om samen school te zijn. Daarom ontwikkelden wij de School Community Building. Een actief, adventure based programma voor leerlingen en docenten, dat zich richt op drie gebieden:

  • De interactie/relatie tussen leerling en docent: Onder ander de volgende thema’s komen aan bod: communicatie, gezag met behoud van relatie, regels stellen en handhaven, ontwikkelen van  zelfverantwoordelijkheid bij de leerlingen, negatief gedrag stoppen en positief gedrag ondersteunen. 
  • Het docententeam en management: Onder andere de volgende thema’s komen aan de orde: elkaars kwaliteiten kennen en benutten, hulp geven en hulp vragen, samenwerken onder stress en verbinding maken op gevoelsniveau.
  • De school community: Dit onderdeel richt zich op de betrokkenheid van ouders bij de school en hoe de interne en externe communicatie daarbij ingezet kunnen worden. 

Principe van School Community Building

School Community Building baseert zich op het principe van de sterke gemeenschap, waarin docenten én leerlingen op allerlei niveaus vier belangrijke boodschappen krijgen, ook wel de vier Powerfull Messages genoemd: ik hoor erbij, ik ben competent, ik draag verantwoordelijkheid en ik  geef en krijg vertrouwen.

Afspreken?

School Community Building is maatwerk bij uitstek. Wat bij uw school past hangt af van het moment, van uw ambities en van de praktische mogelijkheden. Wij maken in ieder geval graag een afspraak met u, om meer te vertellen over ons programma of om te bekijken wat we voor uw school kunnen betekenen. We kijken uit naar de kennismaking.

Principe van School Community Building

School Community Building baseert zich op het principe van de sterke gemeenschap, waarin docenten én leerlingen op allerlei niveaus vier belangrijke boodschappen krijgen, ook wel de vier Powerfull Messages genoemd: ik hoor erbij, ik ben competent, ik draag verantwoordelijkheid en ik  geef en krijg vertrouwen.

Afspreken?

School Community Building is maatwerk bij uitstek. Wat bij uw school past hangt af van het moment, van uw ambities en van de praktische mogelijkheden. Wij maken in ieder geval graag een afspraak met u, om meer te vertellen over ons programma of om te bekijken wat we voor uw school kunnen betekenen. We kijken uit naar de kennismaking

Schoolcommuntybuilding_fd8
Schoolcommunitiebuiding 2015