Over ons

Wie zijn wij?

Ik wil contact met...
IMG_20210209_152451-28540.jpg

Hoe is Outback Explorers ontstaan?

Outback Explorers is een unieke hulpverleningspraktijk waar jongens en mannen terecht kunnen met hulpvragen rondom relaties, emoties en hechting. Onze ervaring was dat de hulp voor jongens vaak te zittend en te pratend was georganiseerd. Dit deed geen recht aan de behoefte van jongens om bewegend te leren. In de zoektocht maar een meer passende werkvorm voor jongens therapie ontdekte we Adventure Therapie.

Ervaringsleren in de natuur.

Adventure Therapy is een therapievorm die ervaringsleren in een natuurlijke omgeving inzet voor gedragsveranderingen. Outback Explorers zet Adventure Therapy niet alleen in om nieuw gedrag aan te leren. Wij richten ons daarnaast ook sterk op een betere relatie door middel van hechtingsgerichte technieken.

Samen in de klei.

De werkers bij Outback Explorers zijn mannen uit de praktijk. We weten vanuit onze ervaring hoe we jongens en mannen, die bij ons om hulp komen, kunnen leren praten vanuit de "doe opdrachten".

-In de klei staan- wij weten wat dat betekend. Ja, de praktijk is soms weerbarstiger als de theorie. Juist dan komt onze ervaring ons goed van pas.

Zelfs onze therapielocatie's zijn geen standaard therapieomgeving. Integendeel. We werken in ruwe hutten, waar een houtkachel brandt en de koffie pruttelt op het gas. Waar u, als u dat wilt of nodig heeft, even naar buiten kunt lopen. Waar u hout kunt kloven of vuur aanmaken. Basale ervaringen die verbinden en ervoor zorgen dat het gesprek op een natuurlijke manier ontstaat. Bij deze gespreken betrekken we het liefst de ouders of partner. Samen sta je sterker!

Wij willen u en jouw graag leren kennen dus neem met ons contact op of kijk bij het kopje Team.