Onderwijs contact

100% BO-VO

Meld je aan: BOYSPROOF EVENT 11oktober

Jouw onderwijsplek

pexels-max-fischer-5212338.jpg
Welkom bij 100% bo-vo: een ontmoetingsplek voor leerkrachten en docenten uit het basisonderwijs, voortgezet onderwijs, mbo en hbo.

Is de sociale veiligheid in jouw klas steeds weg? Merk je dat leerlingen niet aan leren toekomen doordat de groep onrustig blijft? Of merk je dat jongens constant blijven klieren?

Waar je ook werkt in het onderwijs, één en dezelfde factor is bepalend: verbinding. Een goede professionele relatie is de sleutel tot succes. Tussen jou en je leerlingen, en mede hierdoor tussen leerlingen onderling.

Die verbinding ontstaat vaak vanzelf. Maar altijd heb je er leerlingen (vaak jongens)bij zitten met wie dat minder goed slaagt – of zelfs helemaal niet. Tot nu toe.

Dat voelt niet goed. 
Je wilt het liefst met elke leerling een goede relatie. Om het beste uit hem/haar te kunnen halen, om een fijne sfeer in de les te bevorderen en om zelf elke dag weer energie uit je werk te halen. Je doet dit werk niet primair voor het geld, tenslotte. (Wel? Oké, dat ga je niet volhouden. Lees vooral verder.)

Sociaal onveilig?

Onderwijs ondersteuning

Outback Explorers, de drijvende kracht achter 100% bo-vo, heeft al jarenlang ervaring in het leggen of herstellen van verbinding. Tussen vaders met hun zoons, tussen collega’s onderling en met jezelf.

Voor onderwijzend personeel hebben we nu 100% bo-vo opgezet. Hiermee bieden we handvatten voor de praktijk in jouw leslokaal.

Samen met jou en andere collega’s die hiertegen aanlopen, leggen we de puzzel: hoe krijg ik goed contact met mijn leerling? Hoe sluit die ene student weer aan bij het leerprogramma?

Klik op de foto hieronder, dan zie je hoe wij dit met je kunnen oplossen. (Of hier, als je een hekel hebt aan klikken op foto’s.)