Over

Karel Post

Karel Post Outback explorers.jpg


Ik ben een enthousiaste Adventure Therapeut en oprichter van Outback Explorers. Mensen in hun kracht zetten geeft mij veel voldoening. Ik heb mij in Amerika laten scholen in de principes van Adventure Therapie een methodiek die in Nederland nog relatief onbekend is. Mijn hulp is gericht op herstellen van relaties. Als christen geloof ik dat mensen bedoeld zijn om in een positieve relatie met zichzelf en ander te leven. Het geeft mij daarom veel voldoening dat ik daar een bijdrage aan mag leveren.In het kort, over Karel, is dit wat je zoekt?:
Jongenshulpverlening; Mannenhulpverlening;
Echtparen relatie therapie; A.P.Kareltje (onderhoudsbeurt-relatie); Mediation-Familie Volwassenen;
Zwitserland reis 40+; Coaching in werkrelatie; Mediation-leidinggevenden; Mediation-onderwijs/zorg;
Werken bij Outback;

Mijn verhaal met Outback Explorers:
Outback Explorers is een product van mijn leven.
School is voor mij nooit een plaats geweest waar ik graag was. Door dyslexie had ik veel problemen, dit maskeerde ik door clown gedrag en agressie. Ik ging dan ook zodra het kon van school af om aan het werk te gaan als automonteur.
Toch kwam ik na een tijd weer op school terecht, maar dan als docent techniek waar ik al snel een klik voelde met drop-outs. Later werd ik ook docent bewegingsonderwijs en ging ik steeds meer met zorgleerlingen werken.

Vanuit het onderwijs kwam ik als psycho-motorisch therapeut, naast de volwassenzorg, in de Jeugd en kinderpsychiatrie terecht. Op de afdeling waar ik werkte zaten zowel tienerjongens als meiden. Voor de jongens was de therapie te verbaal en er werd weinig met hun bewegingsenergie gedaan. Jongens profiteerde daardoor te weinig van de geboden hulp. In die tijd ontwikkelde ik samen met mijn collega Peter het TOP-rope programma.(Therapeutische Outdoor Programma’s –reflectie op praktische ervaring)
Dit programma paste niet binnen de organisatie van de psychiatrische afdeling. Wij besloten daarom dit product zelf als zelfstandig hulpverleners aan te bieden. Dit werd een succes. Op zaterdag trokken Peter en ik met jongens en hun vaders door de bossen van Lunteren. We gebruikte de zo genaamde adventure therapie. Zo groeide de basis voor ons ervaringsgericht programma, een mix van psycho-motorisch-therapie en adventure therapie. (Peter ging uiteindelijk verder met zijn andere baan maar mijn droom lag wel op dit vlak. Veel eerder al fantaseerde ik, tijdens mijn trektochten door Noorwegen, om met moeilijke leerlingen op deze manier aan hun vorming te werken) Daarom heb ik in het jaar 2000 Outback Explorers opgericht!

Steeds sterker groeide het inzicht dat vooral de hechting dé basis is van een gezonde relatie. Ik ben daarom een opleiding Emotie Focused Family Therapy gaan volgen, deze therapie is er opgericht om de onderliggende relatie te herstellen vanuit de liefdes basis. Als deze basis verstevigt kunnen de bovenliggende spanningen en conflicten beter opgelost worden omdat de liefdesbasis intact blijft of hersteld kan worden.  In de loop van de tijd komt het daarom steeds vaker voor dat echtparen bij mij aankloppen om aan hun relatie te werken. Wil jij je huwelijk een onderhoudsbeurt geven kies dan een A.P.K-areltje

De goede verbinding ,in feite de hechting, werkt door in alle relaties, daarom richt ik mij ook tijdens teamcoaching op deze onderlaag. Wanneer er vertrouwen, respect en waardering is krijgt en organisatie vleugels. Door de principes, "doen en reflecteren" uit het ervaringsleren toe te passen ontdekken de teamleden zelf waar de sleutel tot beter samenwerken ligt. Ik help daarbij om te focussen op het supporten van elkaar waardoor er een coöperatief team ontstaat.

Mediation
Wanneer er binnen relaties conflict situaties ontstaan kunnen de emoties hoog oplopen of juist compleet uitdoven. Dan is het belangrijk om vooral de emoties weer in een constructief vaarwater te krijgen. Kijk eens op Mediation en laat je helpen om gezamenlijk weer de zelfde kant op te roeien.


Start nu je eigen praktijk met 25 jaar ervaring!

Wordt ZZP-er in ons Outback Explorers team!

Karel Post, als Franchisegever:
De achterliggende 10 jaar heb ik Outback Explorers verder ontwikkeld naar een Franchise formule. Het franchiseconcept verenigt de bedrijfservaring in de zorg- en coachingsbranche met de expertise van onze professionele therapie methodieken. Dit franchiseconcept biedt een solide basis voor jou als startende ondernemer in deze sector.
Dankzij dit concept kunnen nog meer mensen worden ondersteund in hun relaties. Op dit moment werken er acht franchisenemers met het Outback Explorers-concept.

Spreekt je dit aan?Wordt onze collega. Lees verder, klik hier.


Bekijk hier mijn CV, klik hier.

Ik sta u graag te woord


Bel 0612111861

Of mail karel@outbackexplorers.nl