Als standaard oplossingen niet meer helpen....

Klassen reset

Ik wil een gesprek
20150511_122349.jpg

Bij moeilijke klassen is de interactie en de invloed van leerlingen onderling een zeer complex geheel. Vaak gaat het om een relatief kleine groep leerlingen die de klas dermate negatief beïnvloedt, dat de hele klas er in meegaat en er dikwijls ook aan lijdt. Er heerst een sterke groepscode, in stand gehouden door onveiligheid. Het is, op individueel niveau, risicovol om tegen deze code in te gaan. Dit zorgt er voor dat dit lijden in de meeste gevallen niet bespreekbaar mag zijn of worden.

Het bovenstaande patroon moet doorbroken. Daarom is het resetten van zo’n groep –hoewel niet eenvoudig– erg belangrijk en verdient het hoge prioriteit.

Klassen reset is een “Coaching on the Job programma” Dit betekent dat wij de leerkracht/docenten coachen op het begeleiding van de klas. Tijdens "outdoor-dagen" doen we verschillende (confronterende) buitenactiviteiten. Het wordt zichtbaar wat er gebeurd in de klas. De leerkrachten bespreken de opdracht na met hun leerlingen. De negatieve groepscode wordt doorbroken. Er ontstaat een nieuwe positieve manier van met elkaar praten. De leerkracht, met behulp van de coach, verbreedt de aanpak en neemt ook het schoolteam mee. Het hele team helpt op deze manier de klas groeien in hun nieuwe manier van samenwerken.

In ons programma staat het relationeel werken centraal, samen met ouders, leerlingen, leerkrachten, directie zoeken we naar verbetering in het sociaal emotionele klimaat in de klas of op de school. We moeten werken aan de cultuur waarbij de docenten de ouders, en in zekere zin ook de leerlingen, elkaar weer als partners gaan zien. Dit zorgt voor een positieve werksfeer met een duurzaam karakter.

Plan een gratis gesprek

Kies een locatie

Kaart Nederland

Plan een intake met;

IMG_9984mm (1).jpg
Corné Legemaat

Driebergen (Scherpenzeel)

Ik werk op wisselende locaties daarom: bezoek alleen op afspraak, bekijk in afspraakplanner mail op welke locatie we elkaar ontmoeten.

Plan een intake Of maak kennis met Corné

Plan een intake met;

Karel Post Outback Explorers.jpg
Karel Post

Kootwijkerbroek (Apeldoorn)

Ik ben een enthousiaste Adventure Therapeut en oprichter van Outback Explorers. In Outback Explorers komen twee dromen samen: mensen verder brengen en werken in de natuur. Mijn hulp is gericht op herstellen van relaties. Als christen geloof ik dat mensen bedoeld zijn om in een positieve relatie zichzelf en met de ander te leven. Het geeft mij daarom veel voldoening dat ik daar een bijdrage aan mag leveren. Wil je met mij in gesprek? Voel je welkom!

Plan een intake Of maak kennis met Karel

Plan een intake met;

IMG_3651.jpg
Wilco Klaassen

Yerseke

Met veel enthousiasme ben ik als adventure therapeut werkzaam bij Outback Explorers, locatie Yerseke. Het is mijn verlangen om juist in díe situaties waarin dingen lastig kunnen zijn, naast jongeren en hun ouders te gaan staan om samen op zoek te gaan naar nieuw perspectief. Ik nodig u van harte uit voor een kennismakingsgesprek.

Plan een intake Of maak kennis met Wilco

Plan een intake met;

Corne Schipaanboord Outback Explorers.jpg
Corné Schipaanboord

Dirksland (Kapelle)

Samenwerking en vertrouwen zijn voor mij erg belangrijk. Ik geloof in de kracht en het potentieel van mensen om te groeien in de relaties waarin ze staan. Ik vind het mooi om jongeren en volwassenen te begeleiden en te helpen in dit proces. Mensen om mij heen geven aan dat ik goed kan luisteren, daadkrachtig ben en open sta voor feedback.

Plan een intake Of maak kennis met Corné

Plan een intake met;

DSC_0721.JPG
Gert-Willem van Middelkoop

Zevenhuizen

Als psycholoog ben ik met plezier en gedrevenheid werkzaam bij Outback Explorers op de locatie Zevenhuizen (ZH). Onze manier van werken sluit goed aan bij mijn verlangen om mannen met hun partner of nabije omgeving of jongens met hun ouder(s) te helpen samen verder te komen in een aansprekende ‘buitensetting’. Ik nodig je graag uit voor een kosteloos kennismakingsgesprek.

Plan een intake Of maak kennis met Gert-Willem

Plan een intake met;

8 (2) (1).jpg
Maarten van Leeuwen

(Kesteren)Opheusden

De verbinding opzoeken en versterken zodat de relatie met uw kind(eren) weer fijn is. Graag ga ik daar samen met jullie naar op zoek!

Plan een intake Of maak kennis met Maarten