Als standaard oplossingen niet meer helpen....

Klassen reset

Ik wil een gesprek
20150511_122349.jpg

Bij moeilijke klassen is de interactie en de invloed van leerlingen onderling een zeer complex geheel. Vaak gaat het om een relatief kleine groep leerlingen die de klas dermate negatief beïnvloedt, dat de hele klas er in meegaat en er dikwijls ook aan lijdt. Er heerst een sterke groepscode, in stand gehouden door onveiligheid. Het is, op individueel niveau, risicovol om tegen deze code in te gaan. Dit zorgt er voor dat dit lijden in de meeste gevallen niet bespreekbaar mag zijn of worden.

Het bovenstaande patroon moet doorbroken. Daarom is het resetten van zo’n groep –hoewel niet eenvoudig– erg belangrijk en verdient het hoge prioriteit.

Klassen reset is een “Coaching on the Job programma” Dit betekent dat wij de leerkracht/docenten coachen op het begeleiding van de klas. Tijdens "outdoor-dagen" doen we verschillende (confronterende) buitenactiviteiten. Het wordt zichtbaar wat er gebeurt in de klas. De leerkrachten bespreken de opdracht na met hun leerlingen. De negatieve groepscode wordt doorbroken. Er ontstaat een nieuwe positieve manier van met elkaar praten. De leerkracht, met behulp van de coach, verbreedt de aanpak en neemt ook het schoolteam mee. Het hele team helpt op deze manier de klas groeien in hun nieuwe manier van samenwerken.

In ons programma staat het relationeel werken centraal, samen met ouders, leerlingen, leerkrachten, directie zoeken we naar verbetering in het sociaal emotionele klimaat in de klas of op de school. We moeten werken aan de cultuur waarbij de docenten en ouders, en in zekere zin ook de leerlingen, elkaar weer als partners gaan zien. Dit zorgt voor een positieve werksfeer met een duurzaam karakter.

Onze Outback Explorers locaties, wáár wilt u afspreken?

Kaart Nederland

Karel Post Outback explorers.jpg
Karel Post

Kootwijkerbroek (Apeldoorn)

Ik ben een enthousiaste Adventure Therapeut en oprichter van Outback Explorers. In Outback Explorers komen twee dromen samen: mensen verder brengen en werken in de natuur. Mijn hulp is gericht op herstellen van relaties. Als christen geloof ik dat mensen bedoeld zijn om in een positieve relatie zichzelf en met de ander te leven. Het geeft mij daarom veel voldoening dat ik daar een bijdrage aan mag leveren. Wil je met mij in gesprek? Voel je welkom!

Plan een intake Of maak kennis met Karel

Corne Schipaanboord Outback Explorers.jpg
Corné Schipaanboord

Dirksland (Kapelle)

Samenwerking en vertrouwen zijn voor mij erg belangrijk. Ik geloof in de kracht en het potentieel van mensen om te groeien in de relaties waarin ze staan. Ik vind het mooi om jongeren en volwassenen te begeleiden en te helpen in dit proces. Mensen om mij heen geven aan dat ik goed kan luisteren, daadkrachtig ben en open sta voor feedback.

Plan een intake Of maak kennis met Corné

IMG_3651.jpg
Wilco Klaassen

Yerseke

Met veel enthousiasme ben ik als adventure therapeut werkzaam bij Outback Explorers, locatie Yerseke. Het is mijn verlangen om juist in díe situaties waarin dingen lastig kunnen zijn, naast jongeren en hun ouders te gaan staan om samen op zoek te gaan naar nieuw perspectief. Ik nodig u van harte uit voor een kennismakingsgesprek.

Plan een intake Of maak kennis met Wilco

IMG_9984mm (1).jpg
Corné Legemaat

Driebergen (Scherpenzeel)

Ik werk op wisselende locaties daarom: bezoek alleen op afspraak, bekijk in afspraakplanner mail op welke locatie we elkaar ontmoeten.

Plan een intake Of maak kennis met Corné

8 (2) (1).jpg
Maarten van Leeuwen

(Kesteren)Opheusden

De verbinding opzoeken en versterken zodat de relatie met uw kind(eren) weer fijn is. Graag ga ik daar samen met jullie naar op zoek!

Plan een intake Of maak kennis met Maarten

website outback 2.jpg
Stefan Kortleven

Houten

Als adventure therapeut bij Outback Explorers, locatie Gouda, loop ik graag met jou mee. Stap voor stap samen een weg zoeken.

Plan een intake Of maak kennis met Stefan

Nielsoutback1.jpg
Niels Jansen

Ommen

20230521_191921.jpg
Daniel Hillebrand

Uddel (Apeldoorn)

Neem contact op om te overleggen wat ik voor je kan betekenen. Ervaar wat er gebeurt!

plan een intake / kennismaking Of maak kennis met Daniel

Esther Eshuis Outback Explorers.jpeg 2.JPEG
Esther Eshuis

Ede

Esther Eshuis voor moeder dochter.

Maak een afspraak met Esther Of maak kennis met Esther