Complexe klas groeit

Je ziet kinderen, van wie je het niet verwachtte, opbloeien.

Vanmorgen is Wilco als coach met onze groep 7/8 aan de slag gegaan. 

Van te voren hadden mijn duo en ik al aangegeven dat dat een stevige uitdaging zou worden, want het is een groep met een behoorlijk aantal zorgleerlingen op sociaal-emotioneel gebied. Dat was overigens ook de reden dat we dit traject voor déze groep hebben aangevraagd.

In en om een kerk die op de nominatie staat gesloopt te worden heeft Wilco tijdens de eerste morgen al heel wat stappen gezet. Prachtig om te zien welke opbouw hij kiest om de groep steeds meer een 'groep' te laten worden. Positief en uitdagend geformuleerde opdrachten met haalbare doelen, maar telkens een level hoger, daagden de kinderen uit om te groeien. 

Wij als leerkrachten hadden alle tijd om te observeren en wat is dat mooi! Je ziet kinderen, van wie je het niet verwachtte, opbloeien. Opeens blijken er organisatorische talenten verscholen te liggen waar je ze slechts vermoedde. 

Mooi om te zien hoe Wilco zag wat er gebeurde en daar op een natuurlijke manier op inspeelde. We hebben nu al reuze zin in de volgende sessie!