eigenlijk gunnen we dit aan alle jongens

Jesse is een jongen van 12 jaar en is altijd in voor een praatje, houd van gezelligheid, toch schuilt er veel achter zijn vrolijkheid. Door z'n dyslexie heeft Jesse een minderwaardigheid opgebouwd die in de loop van zijn schooltijd steeds erger werd.

We gingen op zoek naar begeleiding omdat Jesse een doener is zijn we bij outback explorer terecht gekomen. Hier wordt hij uitgedaagd met bijvoorbeeld mountainbiken, maar ook met pijlenboog schieten. Hij moet weer meer zelf vertrouwen krijgen. Jesse kijkt ernaar uit, enwij merken dat het hem sterker maakt. Tijdens deze activiteiten worden er soms moeilijkheden besproken die Jesse ervaart in het dagelijks leven. Dingen die het leven soms zo zwaar kunnen maken. Het gevoel dat school hem boven z'n hoofd groeit. Corne laat hem zien dat ieder mens kwaliteiten heeft. Samen kijken ze naar de dingen die goed gaan, hoe waardevol Jesse is.

Corne probeert hem verder te laten kijken, voorbij de schooltijd. Juist omdat dat voor Jesse zo moeilijk is. Jesse is enthousiast over die dingen die hij doen mag en verteld thuis blij over de dingen die hij kan en bereikt heeft. Eigenlijk gunnen we dit aan alle jongens. Ze leren je stevig in je schoenen te staan.

Eigenlijk gunnen we dit aan alle jongens.

Ze leren je stevig in je schoenen te staan.