Boysproof onderwijs: oog voor jongens in de klas

In het huidige basisonderwijs vinden jongens het soms moeilijk om aansluiting te vinden op de manier waarop de stof vanuit de methodes wordt aangeboden. Dat kan zich vertalen in negatief of oppositioneel gedrag, een negatieve groepssfeer of teruglopende prestaties.
Daar willen we graag iets aan doen. Met kleine aanpassingen kunnen we de school vaak al meer vriendelijk maken voor jongens. 

Boysproof scout op school.
Outback Explorers beheert het platform; BOYSPROOF-ONDERWIJS waarbij de BOYSPROOF-SCOUT een belangrijke rol speelt. We willen de leerkrachten en docenten graag ondersteunen met het boysproof maken van hun school. wil jij meehelpen? Geef je op als Boysproof-scout.

Cursus Boysproof onderwijs.
Wil je liever met het hele team gericht een cursus dat kan. Outback Explorers heeft het programma Boysproof Onderwijs ontwikkeld, waarbij lessen meer worden afgestemd op de ontwikkelingsbehoefte van jongens

Stap voor stap

Omdat er op de meeste scholen al heel veel gedaan wordt aan het optimaliseren van het onderwijs en er soms weinig ruimte over is voor een ingrijpend veranderingstraject, is Boysproof Onderwijs gebaseerd op kleine en geleidelijke stappen. Het traject wordt aangestuurd vanuit de bestaande praktijk.
We starten meestal met een experiment, om te kijken wat past bij de leerkracht en de groep. Wat werkt, bouwen we uit, wat niet werkt parkeren we voor een later moment. Bovendien kijken we met de leerkracht wat hij of zij al doet. Dat vormt een mooie startpunt voor verdere stappen.

Een paar voorbeelden van Boysproof Onderwijs:
- rekenen met zandzakken
- topografie in de gymzaal
- fietsenmaken met handvaardigheid
- sociaal-emotionele vorming met bewegingsonderwijs.

Zullen we kennismaken?

Wilt u meer weten over Boysproof Onderwijs of samen met ons de stap wagen als school? Bel of mail ons gerust. Wij denk graag met u mee.