Klantervaringen

Sander van 10 jaar heeft geen vader meer hij vertelt hier wat hij geleerd heeft:

Ik kwam bij je omdat ik vaak erg boos was en ik heb bij jou geleerd om naar mijn gevoel te luisteren en eerder stop te zeggen als ik iets niet meer leuk vindt.

Dat gaat nu beter maar ik moet som nog wel oefenen. Dan kan ik terugdenken aan wat je me geleerd hebt.

Ook heb ik geleerd om eerder hulp te vragen als iets niet lukt. Hierdoor word ik minder snel. Mama en Floor hebben geleerd om niet voor mij in te vullen en mij de tijd te geven om zelf na te denken.

Dat vergeten ze soms wel, dan help ik ze herinneren.

Bedankt voor alles Sander


Manon vond haar klas niet meer leuk.

Ik werk als leerkracht in het Voortgezet Speciaal Onderwijs, en liep in mijn klas tegen verschillende dingen aan. In mijn groep zitten leerlingen die op sociaal-emotioneel gebied heel veel veiligheid en duidelijkheid nodig hebben. Het grootste gedeelte van deze leerlingen hebben jaren achter de rug waarin veel falen was, en waarin ......

Wat ik geleerd heb? "wanneer je je houding of activiteiten aanpast, kan ieder kind bloeien! En misschien wel het mooiste: ik heb geleerd om in liefde en mogelijkheden naar ieder kind te kijken". Lees verder

Relatie therapie.... ik kwam er al snel achter dat het niet aan het gezeur van mijn vrouw lag. 

Ik dacht zelf altijd dat dat communicatieve gezeur altijd maar aan mijn vrouw lag. Als we weer eens een beetje ruzie of een meningsverschil hadden, wist ik niet wat ik moest zeggen.Vaak was ik de ruzie de volgende dag al weer vergeten. Soms dacht ik er wel aan, maar dan had ik mijn eigen oplossing: gewoon wat langer doorwerken, dat lost het wel op. Helaas was mijn vrouw het daar niet mee eens. Zij: Ook ik heb veel van de gesprekken met Karel geleerd. Dus zo was er voor mij ook veel werk aan de winkel. Kootwijkerbroek ligt voor ons niet echt in de buurt, maar de lange ritten zijn zeer de moeite waard geweest. Het was een moeilijke stap, maar als je huwelijk steeds minder word, is de keuze snel gemaakt. Lees verder


Bram(16) heeft zijn ALCOHOL misbruik begrensd.

Met vallen en opstaan weer verder. Bram heeft de moed gehad zijn grens aan te geven met betrekking tot alcohol gebruik. Er werd voor hem daarna cola geregeld. Wel is hij nog een keer te ver gegaan en overgevend thuis gekomen. Onze indruk is dat de obsessieve aandacht voor alcohol verminderd is, sinds ons gesprek.

Persoonlijk (Vader) heb ik er zeker ook wat aan gehad. "Als vader en moeder hadden we grote zorgen om onze zoon van 16 jaar........Lees verder

 

We gaan nu meer vragen stellen voordat we antwoorden...

Op de grens van 2014 - 2015 kwam Mobilee Organisatieadviesbureau naar The Ranch voor hun jaarlijkse Energiedag. Voorbereiden op het nieuwe jaar. Mobilee staat aan de top in hun marktsegment. Maar ze is ambitieus en ze wil verder. Daarvoor moet het team topfit zijn. Op deze stormachtige dag hebben zij ervaren waar ze goed in zijn en waar de groeikansen liggen.

Bekijk de video waarin E.de Bruin verteld over de kracht van deze dag.

De verantwoordelijkheid is bij onze zoon neergelegd.

Onze zoon gaf in het begin van het voortgezet onderwijs veel problemen zowel thuis als op school. Zijn gedrag was erg onrustig brutaal hij vergat veel dingen. Wij hadden sterk gevoel dat de afstand tussen onze zoon en ons als ouders groter werd. Zijn schoolresultaten waren erg mager. Tijdens vele gesprekken met onze zoon merkte we telkens dat hij geen probleem ervoer. Ten einde raad hebben we contact met Karel opgenomen, we konden gelukkig snel tot een afspraak komen. De wijze waarop Karel dit aanpakte vonden wij erg plezierig. Na meerdere gesprekken vond onze zoon het maar onzin om naar Karel te gaan. Karel trok de conclusie dat onze zoon geen probleemeigenaar was. Karel heeft met ons de afspraak gemaakt om een lijst met afspraken te maken. Als onze zoon zich daaraan zou houden kwam er geen vervolgafspraak. De verantwoordelijkheid is bij onze zoon neergelegd. Dat was voor onze zoon de juiste aanpak. Nu gaat het met onze zoon gelukkig erg goed, hij is rustig en doet zijn werk op school en haalt goede cijfers.

Het nut van School Community Building in de Ardennen 

De VMBO-afdeling van het Wartburgcollege uit Rotterdam gaat aan het begin van het derde leerjaar met hun leerlingen op training. Outback Explorers ondersteunt deze training zowel met materiaal als met pedagogische begeleiding. In de video vertelt de Adjunct directeur wat hiervan de meerwaarde is.

lees meer


Vaders en zoon vertellen over hun ervaringen tijdens de VaderZoonSurvival.

In de herfstvakantie zijn ongeveer 80 vaders en hun zoons in de Ardennen geweest. Het doel was de relatie versterken, samen dingen ondernemen en nadenken over het geloof. Al voor het vierde jaar op rij organiseert Outback Explorers deze survival voor en met de kerkgebonden jeugdwerkorganisatie JBGG. Mooi om te zien dat ook dit jaar de vaders en de zoons ons kamp met een 8,5 waarderen, daar zijn we best een beetje trots op.

Bekijk de video en hoor hoe vaders en een zoon het ervaren hebben.

(kerkelijk) Jeugdwerkers over ervaringsleren in de VaderZoonSurvival.

De jeugdbond van de Gereformeerde Gemeente organiseert, samen met Outback Explorers, vader-zoon activiteiten in de Ardennen. 3 jeugdwerkers vertellen waarom.

Meer initiatief en veel minder boos!

Jurgen (13) had weinig zelfvertrouwen en dat weerhield hem regelmatig om zelfs maar aan iets te beginnen. Daarom hebben we bij Karel Post aangeklopt. Juist door het doen en goed gedoseerde complimenten is Jurgen heel erg gegroeid. Maar ook als vader kreeg ik behoorlijk huiswerk. 

De therapie is zeer aan te bevelen, omdat de combinatie van vooral doen en ook praten gewoon werkt!

Lees verder:

Hoe kunnen we Sociale vaardigheden aanleren op een uitdagende manier?

De omgangsvormen op onze VSO Cluster 3 school zijn aanmerkelijk verbeterd nu we Avontuurlijk leren hebben ingevoerd. Niet alleen de leerlingen zijn zich socialer gaan gedragen, wij als docenten kijken ook op een nieuwe manier naar onze leerlingen. Dubbele winst dus.

Onze zoon kan nu zelf zijn planning regelen.

Onze zoon heeft in 2008 de diagnose PDD-NOS gekregen . Hij heeft vanaf groep 3 het cluster 4 onderwijs gevolgd. Hij is zo gegroeid in zijn sociaal-emotionele ontwikkeling  dat herdiagnostisering wenselijk was.Uit dat onderzoek kwam naar voren dat onze zoon bepaalde executieve vaardigheden mist.We hadden twee mogelijkheden:

Lees verder:

Nieuw samengesteld team zoekt harmonie 

De belastingdienstacademie is een nieuw samengesteld team. Met uitdagende opdrachten groeien zij  in samenwerken

 Ik ben blij dat ik ooit heb besloten mijn weerstand even op te schorten en dat eerste gesprek ben aan gegaan…

Karel heeft veel, heel veel voor me betekend. Moeilijk om dat samen te vatten zonder tekort te doen aan zijn betekenis voor mij. Zonder hem was ik niet geworden die ik nu ben. Hij is de man waar ik tegenaan kan praten, die luistert, echt luistert en de juiste vragen stelt. Met een openheid en onbevooroordeeldheid die ik waardeer en zelfs bewonder. Die onvoorwaardelijke acceptatie is veilig als je moeilijke ervaringen wilt delen en je eigen reactie erop wilt begrijpen. Karel, gezeten bij zijn houtkachel, het vuur opstokend, luistert en voelt mee. Oprecht. De verwerking van bepaalde gebeurtenissen waren voor mij een aanleiding om naar Karel toe te gaan. Uiteindelijk ben ik mezelf steeds verder gaan ontdekken en is bij Karel steeds meer mijn eigen ik tevoorschijn gekomen, in al zijn mooie en kwetsbare kanten. Als er iets is dat groei en ontwikkeling mag heten, is dat het wel. Het heeft me veranderd voor mezelf en voor anderen. Bij Karel voelt iedereen zich thuis die niets moet hebben van psychologen in grijze kantoorkamers. Ik ben blij dat ik ooit heb besloten mijn weerstand even op te schorten en het eerste gesprek ben aan gaan…

Henk (38 jaar)

Hoe ik leerde met mijn chef om te gaan?

Ik ben een man van middelbare leeftijd. Een aantal jaren geleden ben ik van baan verandert. Nu werk ik in een ziekenhuis in het oosten van het land. In mijn vorige baan werd ik gewaardeerd om mijn meedenken en meedoen. Ik was daar ook de voorzitter van de OR. 

In mijn nieuwe baan, waar ik het wat betreft het werk en het materiaal erg naar mijn zin heb, ben ik een aantal keren geconfronteerd met het feit dat ik bij de directie moest komen. Er werden dan zaken tegen mij gezegd waar ik me totaal niet in herkende. En wat voor mij dan als een donderslag bij heldere hemel kwam. 

Omdat dit me een aantal keren overkwam heb ik een coach gezocht. Daarbij kwam ik uit bij Outback Explorers bij Karel. Mijn vraag was: “Wat doe ik, dat ik bij anderen zo overkom, dat er irritatie ontstaat"? Wat eruit kwam is dat ik een “ja, maar type ben”. Ik ga me verdedigen. Ik moet leren vragen naar feiten en de tijd nemen om een weloverwogen antwoord te geven.

Nu is mijn directe chef een man die erg met zichzelf bezig is. Ik heb geleerd dat ik mijn chef op het paard moet zetten. Als ik hem het gevoel geef dat hij belangrijk is gaat hij voor mij aan het werk ipv dat hij zich persoonlijk aangevallen voelt. En, Het werkt!!. Hij geeft nu zelfs een goed gerucht van mij af bij de directie. En ik heb weer een prima functioneringsgesprek gehad.

Karel bedankt!!

Rob (48 jaar)

De teamdag van het dienstencentrum Sirjon

Deze teamdag is een combinatie van lekker recreëren en ook samen nadenken over onze teamkwaliteiten. Een geslaagde combinatie, zo blijkt.

Het lukt Hans beter om te luisteren

Onze zoon Hans (12) had veel moeite met luisteren en gehoorzamen. Dit gaf zowel thuis als op school regelmatig problemen. Ook was het lastig voor hem om tijdens het spelen met vriendjes samen te werken. We zijn daarom een aantal keer bij Karel op The Ranch geweest.

Hans heeft nu meer inzicht in zijn probleem en het lukt hem om beter te luisteren. Wij als ouders hebben tijdens de lessen veel bruikbare tips en handvaten voor dagelijkse leven meegekregen.

Thuis en op school merken we dat het nu beter gaat.